Naarmate uw bedrijf groeit, is de verleiding groot om meer personeel in dienst te nemen of te investeren in nieuwe apparatuur. Dit brengt echter zijn eigen uitdagingen en kosten met zich mee. Daarom kiezen veel kleine bedrijven ervoor om in plaats daarvan als zelfstandige onderneming te werken. U hoeft geen geld uit te geven aan dure apparatuur of personeel in te huren om de deuren open te houden. Bovendien is catering voor een klein bedrijf veel goedkoper dan de exploitatie van een restaurant. Voor nieuwe bedrijven zonder ervaring in het runnen van een kantoorservicebedrijf of een boekhoudafdeling kan het echter een uitdaging zijn om als zelfstandige onderneming te opereren. In dit artikel leggen we uit waarom zelfcatering een ideale optie is voor kleinere bedrijven en hoe u in slechts zes weken met cateringactiviteiten kunt beginnen.
Catering voor kleine bedrijven : hoe te beginnen
De eerste stap naar catering voor uw bedrijf is het vaststellen van uw behoeften. Er zijn verschillende manieren waarop u met catering voor uw bedrijf kunt beginnen. Welke methode u kiest, hangt af van uw behoeften, uw budget en uw bereidheid om tijd te investeren. Hieronder schetsen we enkele van de gemakkelijkste manieren om met zelfcatering te beginnen.
Catering voor kleine bedrijven: stel realistische verwachtingen op
Als u een zelfbedieningsbedrijf runt, zult u waarschijnlijk uw diensten willen uitbreiden en meer cateringdiensten willen gaan aanbieden. Dit moet echter langzaam gebeuren, met de hulp van een accountant of financieel adviseur. Een te snelle uitbreiding kan leiden tot onder- of overproductie en financiële verliezen. Als startende onderneming kunt u ook in de verleiding komen om gebruik te maken van onderaannemers om diensten te verlenen. Hoewel dit een manier is om snel uit te breiden, kan het ook leiden tot financiële verliezen, aangezien u geen controle hebt over deze onderaannemers.
Startende zelfstandige ondernemers hebben vaak onrealistische verwachtingen van de hoeveelheid inkomsten die ze zullen genereren. Dit is niet verrassend gezien de lage kosten van het starten van een bedrijf, maar het kan nadelige gevolgen hebben. Als u bijvoorbeeld verwacht elke maand een bepaald bedrag aan inkomsten te genereren en u neemt meer klanten aan dan u aankunt, kan het gebeuren dat u niet aan de verwachtingen voldoet. Als dit gebeurt, zult u geneigd zijn op de kosten te bezuinigen om de eindjes aan elkaar te knopen, waardoor uw normen en de kwaliteit van uw dienstverlening in het gedrang komen. Het is belangrijk dergelijke problemen te voorkomen door vanaf het begin realistische verwachtingen te stellen.
Personeel voor uw bedrijf
Als u een self-cateringbedrijf runt, moet u personeel inhuren voor een aantal taken. Denk hierbij aan het besturen van uw voertuigen, het beheren van de voedselvoorraad en het beheren van de boekhouding. Als u net begint, komt u misschien in de verleiding om deze taken zelf uit te voeren. Dit is echter geen goed idee. Hoewel het misschien een goed idee lijkt om je tijd efficiënter te gebruiken, geeft het inhuren van personeel je meer tijd om je op andere aspecten van je bedrijf te richten. Ook kunt u personeel met verschillende vaardigheden inhuren, waardoor u uw diensten kunt uitbreiden. Als u bijvoorbeeld catering verzorgt, kunt u een kok inhuren om uw menuopties uit te breiden.
Boekhouding en facturatie
Voor boekhouding en facturatie voor een cateringbedrijf van self catering zijn er verschillende manieren waarop je kunt beginnen. Het voordeel van een cateringbedrijf is dat je de boekhouding en de facturering vanaf een centraal punt kunt doen. Een voordeel van deze manier van werken is dat het heel eenvoudig is om rekeningen te sturen. Als je een cateringbedrijf begint, is het verstandig een eenvoudige formule te hebben die kan worden gekoppeld aan je bestaande voertuigpark. Deze formule kan je aanpassen zodra je het bedrijf gaat vergroten.
Zorg ervoor dat iedereen binnen je team zijn/haar genomen heeft. Zorg ook dat er een ombud is voor conflicten en verwijten. Het is belangrijk dat er een goed contact is tussen de ondernemer en de collega's. Wanneer deze contacten verdwijnen, dan verdwijnen de productie en de financiële resultaten mee. Als je klanten nodig hebt voor hun voorraden, dan is het verstandig om een lading mee te nemen. Als je klanten nodig hebt om een voorraad te regelen, tijdens het feest in de club, dan is het jammer als je de klanten misleidt en hun voorraad niet mee neemt.
Conclusies
Het exploiteren van een cateringbedrijf kan een effectieve manier zijn om extra inkomsten binnen te halen terwijl u zich op andere aspecten van uw bedrijf concentreert. Het exploiteren van een cateringbedrijf kan een geweldige manier zijn om geld te besparen. U kunt een cateringbedrijf beginnen met slechts 5.000 euro. Zodra je dat geld hebt, kun je beginnen met het verkennen van de verschillende manieren om een cateringbedrijf te starten. Er zijn veel opties beschikbaar, van het inhuren van personeel tot het kopen van apparatuur. Echter, de sleutel is om de methode die het beste werkt voor u te vinden.