Houdt u van chocolade? Zo ja, dan zul je dol zijn op deze bonbons! Ze zijn de lekkerste chocolade van allemaal en ze zijn gemakkelijk te maken. Dit is een recept voor chocoladebonbons waar je hart sneller van gaat kloppen. Je zult jezelf niet kunnen tegenhouden om ze de een na de ander op te eten. De smaak is niet van deze wereld! Zo maak je ze: Breek een reep pure chocolade in kleine stukjes. Smelt deze zachtjes op een zeer laag vuur en roer regelmatig tot een gladde massa. Roer er een eetlepel maïssiroop door en laat het ongeveer vijf minuten afkoelen tot het een beetje warm is – niet heet of koud. U kunt dit testen door in het mengsel te bijten – als het meteen smelt, is het klaar, maar zo niet, blijf dan verwarmen tot het wel smelt. Gebruik een theelepel om lepels gesmolten chocolade uit te delen en rol ze voorzichtig in uw handen tot balletjes van ongeveer de helft van een sinaasappel (hoe kleiner ze zijn, hoe meer ze zullen smaken als ze eruit komen). Leg ze op ingevet bakpapier op ingevette bakplaten en laat ze een nacht of minstens 30 minuten opstijven alvorens ze weer op lollypapier te leggen. U kunt deze in een luchtdichte verpakking in de koelkast maximaal drie dagen bewaren of ze langer invriezen tot ze hard genoeg zijn om met een mes te snijden. Deze bonbons kunnen ook worden gegeten als onderdeel van uw kerstdesserttafel als u
Hoe maak je chocolade bonbons?
Breek een reep pure chocolade in kleine stukjes. Smelt ze zachtjes op zeer laag vuur en roer regelmatig tot een gladde massa. Roer er een eetlepel maïssiroop door en laat het ongeveer vijf minuten afkoelen tot het een beetje warm is – niet heet of koud. U kunt dit testen door in het mengsel te bijten – als het onmiddellijk smelt, is het klaar, maar zo niet, blijf dan verwarmen tot het wel smelt. Gebruik een theelepel om lepels gesmolten chocolade uit te delen en rol ze voorzichtig in uw handen tot balletjes van ongeveer de helft van een sinaasappel (hoe kleiner ze zijn, hoe smaakvoller ze zullen zijn als ze eruit komen). Leg ze op ingevet bakpapier op ingevette bakplaten en laat ze een nacht of minstens 30 minuten opstijven voordat u ze weer op lollypapier legt.
Stap voor stap instructies voor chocolade bonbons
Breek een reep pure chocolade in kleine stukjes. Smelt ze zachtjes op zeer laag vuur en roer regelmatig tot ze glad zijn. Roer er een eetlepel maïssiroop door en laat het ongeveer vijf minuten afkoelen tot het een beetje warm is – niet heet of koud. U kunt dit testen door in het mengsel te bijten – als het onmiddellijk smelt, is het klaar, maar zo niet, blijf dan verwarmen tot het wel smelt. Gebruik een theelepel om lepels gesmolten chocolade uit te delen en rol ze voorzichtig in uw handen tot balletjes van ongeveer de helft van een sinaasappel (hoe kleiner ze zijn, hoe smaakvoller ze zullen zijn als ze eruit komen). Leg ze op ingevet bakpapier op ingevette bakplaten en laat ze een nacht of minstens 30 minuten opstijven voordat u ze weer op lollypapier legt.
Tips voor het maken van de beste bonbons
-
Zorg ervoor dat de chocolade van zeer goede kwaliteit is, bij voorkeur puur.
-
Als coating kan cacaopoeder of poedersuiker worden gebruikt. Voeg het toe aan de gesmolten chocolade en klop het op tot het volledig is opgelost, anders blijft de coating niet plakken.
-
Voor een extra-fantastische smaak kunt u een paar druppels vanille-essence en/of kaneel toevoegen, of een paar gemalen noten.
Conclusie
Als u nog nooit zelf bonbons hebt gemaakt en u vraagt zich af wat u erin kunt doen, zijn er eindeloze mogelijkheden. U kunt fruit, noten of zelfs snoep gebruiken om een echt origineel snoepcadeau te maken. U kunt chocoladebonbons maken en ze vullen met rozenblaadjes of kleine snoepjes. Er zijn eindeloze mogelijkheden voor wat je in de bonbons kunt stoppen. U kunt ze ook maken in de vorm van een hart, een kop en schotel, of vele andere vormen. Bonbons kunnen ook worden gemaakt met een vulling van een heerlijke vloeistof zoals amandel- of rumstroop of koffie. U kunt ook cakes of koekjes maken die met chocolade zijn bedekt. Er zijn eindeloze mogelijkheden voor wat u in de bonbons kunt stoppen. Maar wees gewaarschuwd, als u eenmaal begint met het maken van deze bonbons, zult u geen idee hebben wanneer u zult stoppen!